Стари фотографии на Кавадарци-Гимназијата во Кавадарци 1956 година

Кавадарци
Типографија

 Зградата на гимназијата во фаза на изградба во 1956 година.

Во прво време во неа беа сместени Шуmарското, Лозаро-винарското и Економското училиште, а со изградбата на новото Шумарско училиште останаа само Гимназијата и Економското училиште. Во неа за овие шеесетина години поминаа повеќе од 10,000 ученици.

 

Петре Камчевски

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:20 am   |   Sunset: 6:28 pm
23%     6.4 km/h     33.119 bar
Forecast
СабLow: 10 °CHigh: 32 °C
НедLow: 14 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 35 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 7 °CHigh: 22 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 9 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 20 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 22 °C