/Видео/ Референдум / „Цивил„ја почитува слободната воља на гласачите

Кавадарци
Типографија

- Цивил:За нас е неприфатливо дека луѓето не смеат да бидат мета на поритисоци од било кој вид и од било која страна

„Денеска во Кавадарци го промовираме проектот „Гласам значи постојам„ –проект кој ги охрабрува граѓанките и граѓаните на РМ на излезат на референдум и да го дадат својот глас според сопственото убедување-слободно , без притисоци и без никаков страв од било која структура.Се разбира „Цивил„ како организација за човекови права и слободи ги почитува слободната воља на гласачите ,нивните определби да гласат за или против без оглед на тоа што ке гласаат а секако ги почитуваме и определбите на оние граѓанки и граѓани кои сметаат дека за нив е најдобро да апстинираат од гласањето„-беше изјавено од преставникот на невладината „Цивил„

-Тоа што нам ни е во фокусот е да им кажеме на граѓаните и граѓанките дека е подобро да излезат на гласање бидејќи потоа ке имаат ситуација со која ке се соочат ,дека некој друг гласал и одлучувал за нив а тие не учествувале во тој процес, изјави Џабир Дерала од Невладината „Цивил“

-„СЕкогаш е подобро да се искористи правото отколку да се бојкотира Ние како организација за човекови права ја почитуваме слободната воља на граѓаните , онаква каква што е .ЗА нас е неприфатливо дека луѓето не смее да бидат мета на поритисоци од било кој вид и од било која страна„-изјави денеска за РТК.МК Џабир Дерала од невладината „Цивил“ во рамките на кампањата пред референдумот закажан за 30 септември.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:20 am   |   Sunset: 6:28 pm
23%     6.4 km/h     33.119 bar
Forecast
СабLow: 10 °CHigh: 32 °C
НедLow: 14 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 35 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 7 °CHigh: 22 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 9 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 20 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 22 °C