Стари фотографии на Кавадарци-гимназиски професори

Кавадарци
Типографија

Aвторитетот на кавадаречките професори

 Овие професори Александар Грков-македонски јазик, Живко Стојковски-историја и директор на гимназијата (1962-1968 г.) и Александар Пемов-математика беа поим за знаење по своите предмети, авторитет сред учениците и граѓаните на Кавадарци и стравопочит кај нас учениците. Снимката е направена пред гимназијата “Јосип Броз Тито„ во Кавадарци 1956 година. Сеуште оградниот ѕид не е довршен, а улицата “Ѓуро Ѓаковиќ“ е со калдрма, автомобили нема, само пешаци и по некој добиток.

Петре Камчевски

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:20 am   |   Sunset: 6:28 pm
23%     6.4 km/h     33.119 bar
Forecast
СабLow: 10 °CHigh: 32 °C
НедLow: 14 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 35 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 7 °CHigh: 22 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 9 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 20 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 22 °C