/Видео/ Дрекслмајер школува 70 ученици - мехатроничари.Предадена во употреба училница во која ке се школуваат и обучуваат кадри

Кавадарци
Типографија

Компанијата  Дрекслмајер во СОУ„Киро Спанџов Брко„  вложи средства во реномирање и опрема за школување на над 70 ученици за звањето мехатроничар применливо во ДММ.На денешната свеченост на која покрај колективот на „Киро Спанџов Брко“ беа и  учениците кои овде ке учат, говореа ген.директор на Дрексмајер Лукас Мирингер,Барбара Гербер одговорната за тренинг и  образование на кадри во ДММ, преставник на Германско-Македонската стопанска комора и директорот на училиштето Драги Ташев.Обезбедени се наставници , и методи за практична настава во ДММ.

 

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Sunny, 24 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:45 am   |   Sunset: 5:49 pm
31%     6.4 km/h     33.254 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 24 °C
СреLow: 9 °CHigh: 25 °C
ЧетLow: 8 °CHigh: 25 °C
ПетLow: 10 °CHigh: 25 °C
СабLow: 12 °CHigh: 23 °C
НедLow: 11 °CHigh: 21 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 17 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 16 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 17 °C