Стари фотографии на Кавадарци-Пекарата на Трајко Лазов

Кавадарци
Типографија

Oва е фотос од 1939 година, од модерната парна пекара на Трајко Лазов во Белград.

Трајко како и уште многу наши кавадарчани во периодот помеѓу двете светски војни заедно со целата фамилија работи во Белград. Покрај леб во пекарата се произведувале и продавале сите видови бели печива. На фотографијата Трајко со мајсторите, калфите и своите деца пред пекарата во 1939 година.

Петре Камчевски

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Sunny, 24 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:45 am   |   Sunset: 5:49 pm
31%     6.4 km/h     33.254 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 25 °C
СреLow: 9 °CHigh: 25 °C
ЧетLow: 8 °CHigh: 25 °C
ПетLow: 10 °CHigh: 25 °C
СабLow: 12 °CHigh: 23 °C
НедLow: 11 °CHigh: 21 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 17 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 16 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 17 °C