Државно првенство во радио управувани модели

Кавадарци
Типографија

Претставниците на Аеро клубот Витачево-беа одлични

Во Битола, на аеродромот Логоварди  се одржа Куп натпревар во радио управувани модели во категориите F5J и F3A во организација на Аероклубот RCSK од Скопје се државно првенство во радио управувани модели во категоријата F3A .Домаќин на првенствоо беше  Аероклубот „Мирко Тодоровски“ Битола, и се одвиваше во добра атмосфера.Државно првенство се одржа на 06.октомври 2018 година на спортскиот аеродором „Логоварди“ - Битола.

Преставниците од Кавадарци  од Аероклубот„Витачево“ беа одлични .

Инаку на натпреварувањето се   постигнаа овие резултати:

Драган Цветановски од клубот„Мирко Тодоровски„ од Битола беше прв,Гоце Јосифовски од Аеро клубот„Витачево„-беше втор со 4240,2 поени, трет беше Иван Христов од РЦСК Скопје, а од четвртото до 8-то место се пласираа преставниците на Аеро клубот„Витачево„:Горан Стевковски,Сашо Милошевиќ,Небојша Стошиќ и Лазе Данов.

45109677132_d2170278e8_z.jpg

45158401751_0b9583f943_z.jpg

45109687812_2d652fcd23_z.jpg

 

45109643112_12f625ebef_z.jpg45109626102_bea042b7f2_z.jpg

43344598410_c9b48d14e3_z.jpg

 

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Sunny, 24 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:45 am   |   Sunset: 5:49 pm
31%     6.4 km/h     33.254 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 24 °C
СреLow: 9 °CHigh: 25 °C
ЧетLow: 8 °CHigh: 25 °C
ПетLow: 10 °CHigh: 25 °C
СабLow: 12 °CHigh: 23 °C
НедLow: 11 °CHigh: 21 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 17 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 16 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 17 °C