СДСМ-Кавадарци / Честитка за 11 Октомври

Кавадарци
Типографија

„Почитувани сограѓани,

Денеска на 77 годишнината од почетокот на народноослободителната борба во Македонија, се потсетуваме на жртвата на нашите предци за слобода.

Многу знајни и незнајни херои паднаа во оваа борба, но сонот на нашите предци за независна и самостојна држава се оствари.

Света обврска на нашата генерација е овој аманет, за слободна, независна, просперитетна и економски стабилна земја да го предадеме на нашите идни поколенија.

Нека ни е честит денешниот празник.

За многу години Македонци!

Со Почит,
Општинска Организација на СДСМ Кавадарци“

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Sunny, 24 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:45 am   |   Sunset: 5:49 pm
31%     6.4 km/h     33.254 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 24 °C
СреLow: 9 °CHigh: 25 °C
ЧетLow: 8 °CHigh: 25 °C
ПетLow: 10 °CHigh: 25 °C
СабLow: 12 °CHigh: 23 °C
НедLow: 11 °CHigh: 21 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 17 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 16 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 17 °C