Карате /Карате клуб Сансаи од Скопје се враќа со 16 златни медали

Кавадарци
Типографија

На 11.11.2018 година во спортската сала на Факултетот за Физичка култура во Скопје, се одржа Меѓународниот натпревар 13 Ноември - 2018 година.

На натпреварот учество земаа 446 натпреварувачи од клубови од Македонија, Србија, Бугарија, Албанија и Косово.Покрај пехарот за најмасовен клуб, КК Сансаи со освоени 16 златни, 9 сребрени и 14 бронзени медали беше прв на ранглистата и прогласен за најуспешен на натпреварот.

КК Сансаи ги постигна следните резултати: Златни медали освоија ;

1. Владанка Аврамова - кати поединечно јуниорки.

2. Петар Аврамов - кати поединечно кадети.

3. Филип Гурев - кати поединечно 2005 година.

4. Стефанија Грозданова - кати поединечно кадетки.

5. Владанка Аврамова - кати поединечно сениорки.

6. Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година.

7. Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година апсолутно ниво.

8. Марија Филипова - кати поединечно 2009 година.

9. Михаил Божиноски - кати поединечно 2005 година.

10. Филип Попов - кати поединечно 2006 година.

11. Мартин Костов - кати поединечно 2007 година.

12. Филип Јанчев - кати поединечно 2010 година.

13. Теодор Димески - кати поединечно 2009 година.

14. Јордан Јованоски - кати поединечно 2011 година и помлади.

15. Ката тим кадетки - јуниорки во состав: Стефанија Грозданова, Снежана Габева и Данка Стојкова.

16. Ката тим женски 2009/2010 во состав: Сара Аврамова, Марија Филипова и Кристина Цветкова

Сребрени медали за:

1. Снежана Габева- кати поединечно кадетки.

2. Сара Аврамова - кати поединечно 2010 година.

3. Гоше Алексов - кати поединечно 2006 година.

4. Мартин Прстенков - кати поединечно 2007 година.

5. Миа Маневска - кати поединечно јуниорки.

6. Тодор Габев - кумите кадети -52 кг.

7. Ката тим женски 2009/2010 во состав: Сара Петанческа, Теона Синадиноска и Теодор Димески.

8. Ката тим машки 2007/2008 во состав: Кристијан Митрев, Мартин Прстенков и Мартин Костов.

9. Ката тим машки 2009/2010 во состав: Филип Јанчев, Александар Кичев и Саша Огњеновиќ.

Бронзени медали за:

1. Петар Аврамов - кати поединечно јуниори.

2. Марија Филипова - кати поединечно 2009 година.

3. Кристина Цветкова - кати поединечно 2009 година.

4. Мелани Богева - кати кадетки.

5. Кристина Цветкова - кати поединечно 2009 апсолутно ниво.

6. Сара Пентаческа - кати поединечно 2009 година апсолутно ниво.

7. Филип Гурев - кати поединечно 2005 година.

8. Кристијан Митрев - кати поединечно 2007 година.

9. Мартин Прстенков - кати поединечно 2007 година.

10.Теодор Димески - кати поединечно 2009 година.

11. Јован Божиноски - кати поединечно 2009 година.

12. Саша Огњеновиќ - кати поединечно 2010 година.

13. Надица Цветковска - кумите поединечно 2007 година - 40 кг.

14. Ката тим машки 2009/2010 година во состав: Јордан Јованоски, Михаил Петанчески и Марко Митриќески.

 

45997377.jpg

 

459595.jpg

45850884_10217742498301096_267684446608556032_n.jpg