На 08 ноември 2018 година одговорните лица на училишните клубови во две основни училишта се договорија собраната помош во облека и обувки од спроведената хуманитарна акција да биде донирана на жителите од Ромската населба Брушанско маало.

 Се работи за облека и обувки   во количина од околу 2 тони која претходно беше сортирана и средена по возраст и пол, и истата донирана на свои врсници директно во населбата.

И жителите од населбата беа изненадени за гестот на младите, бидејќи пред почетокот на студеното време и зимата, оваа помош им дојде како добредојде, за што изразија голема благодарност на Општинската организација на Црвениот крст и основните училиштата.
 
 
ОО на Црвен крст Кавадарци
 
 
 
46081642_1452953421507805_6279762732493307904_n.jpg
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА