Стари фотографии на Кавадарци-Eсен 1938-та

Кавадарци
Типографија

Oд стариот албум со фотографии на семејството на Никола Бадев денеска објавуваме фотос  од  есента 1938 година.Се работи за прослава на  верски празник, на поголема група граѓани  со храна и специјалитетот  „шеќерна волна„.Никола Бадев е меѓу членовите на оркестарот.