Oва  Програмата за прославата на големиот празник св.Трифун  ја подготви гардоначалникот а ја донесе Советот на Општина Кавадарци а ке се одржи на Градскиот плоштад во Кавадарци
 
12.00 часот - Традиционално закројување на виновата лоза 
 
12:15 часот - Прогласување на победниците од дегустацијата на вино и ракија организирана од Општина Кавадарци, Винотек, Здружение на енолози, Напредни лозари и Winemakers.
 
12:30 часот- Настап Фолклорен ансамбл Тиквеш 
 
13:45 часот- Претстава во духот на празникот св.Трифун
 
14.00 часот- Настап на Блажо Богев
 
20.00 часот - Настап на Александар Ангелов и Дрим тим 
 
20:45 часот-  Настап  на Љубојна
 
22:30 часот - Настап на Либеро бенд 
 
Во текот на целиот настан , на Градскиот плоштад ќе има поставено штандови за промоција на мали винарии како и дегустација и продажба на производи од големите винарии. Свои изложбени штандови ќе имаат и производителите на маџун, гроздов сок и други производи од грозје. 
 
 
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА