На 09.03.2019 година во спортската сала на ОУ Круме Кепески во Скопје, се одржа Меѓународниот натпревар Фунакоши опен 2019 година.

На натпреварот учество земаа 460 натпреварувачи од клубови од Македонија, Србија и Бугарија.Покрај пехарот за најмасовен клуб, КК Сансаи со освоени 17 златни, 12 сребрени и 10 бронзени медали беше прв на ранглистата и прогласен за најуспешен на натпреварот.Владанка Аврамова беше прогласена за најуспешна натпреварувачка во кати.КК Сансаи ги постигна следните резултати:

Златни медали:

1. Јана Атанасова - кати поединечно 2013 и помлади

2. Владанка Аврамова - кати поединечно јуниорки.

3. Марија Филипова - кати поединечно 2009 година

4. Мери Манчева - кати поединечно 2005 година.

5. Кристина Цветкова - кати поединечно 2009 година.

6. Мартин Костов - кати поединечно 2007 година.

7. Ева Тодороска - кати поединечно 2011 година.

8. Кристијан Митрев - кати поединечно 2007 година.

9. Јован Божиноски - кати поединечно 2009 година.

10. Лука Јорданоски - кати поединечно 2012 година

11. Тамара Ристовска - кати поединечно 2007 година.

12. Тамара Ристовска - кати поединечно 2008 година.

13. Ката тим кадетки - јуниорки во состав: Владанка Аврамова, Миа Маневска и Стефанија Грозданова.

14. Ката тим женски 2008/2009 во состав: Тамара Ристовска, Марија Филипова и Кристина Цветкова.

15. Ката тим женски 2010/2011 во состав: Ена Тодороска, Ева Тодороска и Матеја Божиноска.

16. Ката тим машки 2006/2007 во состав: Кристијан Митрев, Мартин Прстенков и Мартин Костов.

17. Ката тим машки 2012 и помлади во состав: Кирил Ацев, Лоран Кочоски и Лука Јорданоски.

Сребрени медали:

1. Данка Стојкова- кати поединечно2006 година апсолутно.

2. Сара Аврамова - кати поединечно 2010 година.

3. Јована Богојовска - кати поединечно 2009 година.

4. Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година.

5. Сара Петанчоска - кати поединечно 2009 година.

6. Сузана Гурева - кати поединечно 2010 година.

7. Ена Тодороска - кати поединечно 2011 година.

8. Драгана Божова - кати поединечно 2013 година и помлади.

9. Лука Кочоски - кати поединечно 2010 година.

10. Саша Огњеновиќ - кати поединечно 2010 година.

11. Кристијан Ристов - кати поединечно 2012 и помлади.

12. Ката тим женски 2010/2011 во состав: Сара Аврамова, Сузана Гурева и Лидија Јаневска.

Бронзени медали:

1. Стефанија Грозданова - кати поединечно кадетки.

2. Јана Смилеска - кати поединечно 2010 година.

3. Марија Стојанова - кати поединечно 2013 година и помлади.

4. Теона Витанова - кати поединечно 2013 година и помлади.

5. Миа Маневскаа - кати поединечно јуниорки.

6. Филип Попов - кати поединечно 2006 година.

7. Ѓоше Алексов - кати поединечно 2006 година.

8. Теодор Димески - кати поединечно 2009 година.

9. Лоран Кочоски - кати поединечно 2012 година.

10. Кирил Ацев - кати поединечно 2012 година.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА