Општина Кавадарци преку ангажираната фирма реализира проект за дополнување на јавното улично осветлување.

На тротоарот на улицата „Тиквешко востание“ од страна на зградата на општината се поставуваат 4 ниски канделабри со светилки во форма на фенери.

Станува збор за дислоцираните канделабри од плоштадот во кои ќе се вградат еколошки штедливи ЛЕД светилки. Целта на Општината е да се подобри јавното улично осветлување на потегот од спојот на ул. „Илинденска со улицата „Миле В‘чков“ до  Зградата на Фондот за здравство .

 

54435485_2377889595768421_5504868890477330432_n.jpg

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА