Пожарот е пријавен во 13  часот и17 минути Противпожарната тероторијална единица -Кавадарци веднаш замина и започна со интервенција.Покрај  - пожарникари ,пожарот го гаснат и вработени во ЈП Македонски Шуми-подружница „Бор Кавадарци„. Од сознанија кои ги забележавме на лице место гори сува треба и друга нискостеблеста шума во атарот на село Манастирец но забелужваме пожар и во Трстеничкиот атар.Со ова огнена стихија се борат  9 поѓарникари и 5-мина вработени во подружницата „Бор„.Упатен е повик за интервенција на слободни пожарникари за гаснење на ова засега најголема огнена стихија годинава.

Годинава само за 2,5 месеци  се случиле 133.Или за јануари 2 на отворен простор и 35 на објекти, февруари: 22 на отворен оростор  28 на објекти и   за 10 дена од март 24 на отворен простор и 9 на објекти.

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА