На државниот училишен натпревар во атлетика-Основно училиште Гоце Делчев- освои три златни и еден бронзен медал

Златни медал, според информацијата на нивниот ментир Сашко Ристов, освоиле Илија Нацев и Елена Лазарова во дисциплина фрлање ѓуле и Бојан Чаприќ во дисциплина трчање 800 метри.Бронзен медал освои Андреј Андовски исто во дисциплина  на  800 метри. Посебен успех покажа Илија Нацев кој постави нов рекорд на Македонија во фрлање на ѓуле 14.32 метри .Честитки за овиој голем успех на ООУ„Гоце Делчев„.

 

59941847_2518686344816713_538543041552580608_n.jpg

 

59770908_2518686638150017_2165528850014928896_n.jpg59833364_2518686734816674_2334231166787256320_n.jpg

60066567_2518686521483362_6733019345728831488_n.jpg

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА