Денеска во СС Јасмин за сите Основни училишта во Кавадарци се одржа манифестацијата „Спортот и смејните вредности„.Ја организира Агенцијата за млади и спорт и Сојузот на спортски федерации на Македонија.Целта на истата е да се негуваат смејдните вредности и преку спортски дух да се јакне физичката спремност и спретност кај најмладите.Преку спрорски игри , со менторство на своите наставници, учениците од исте основни училишта кај нас, ги покажаа своите спортски вредности.На манифестацијата  говреа  претседателот на ССФедерации на Македонија познатата каратистка- Наташа Стојаносвска, градоначалникот Митко Јанчев , а  низ игрите водеше познатиот спортски коментатотр Горан Милковски.

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА