Попис на пчелните семејства

Македонија
Типографија

На први април пчеларите мора да направат попис на пчелните семејства

 Со измените, оваа обврска се олеснува и наместо двапати годишно како во претходниот период, од лани одгледувачите на пчели пописот треба да го прават само еднаш во годината.Податоците треба да ги досават до овластеното ветеринарното друштво, а документот да го чуваат најмалку три години од денот на  пописот.

Доколку настанат промени во бројот на кошниците треба да се внесат во Регистарот.

Во електронската база на податоци што ја води Агенцијата за храна и ветеринарство покрај бројноста се внесуваат и информациите за здравствената состојба и за мерките за ограничување на движењето на пчелите.

Регистрираните пчеларници, од ветеринарното друштво добиваат идентификациска табла  која се става на видливо место. Доколку е нечитлива, оштетена или загубена мора да се замени со нова, а трошоците се на товар на пчеларот.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 13 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 5:40 pm
68%     4.8 km/h     33.254 bar
Forecast
ПонLow: 10 °CHigh: 17 °C
ВтоLow: 10 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 14 °C
ПетLow: 2 °CHigh: 20 °C
СабLow: 4 °CHigh: 23 °C
НедLow: 7 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 9 °CHigh: 20 °C
ВтоLow: 9 °CHigh: 21 °C
СреLow: 8 °CHigh: 21 °C