Во Македонија ќе има избори на 11 декември!

Македонија
Типографија

Лидерите на 4-те најголеми политички партии вчера попладне се договорија по однос на сите спорни прашања.

 

Според договореното избори во Република Македонија се  одржанат на 11 декември 2016 година

Владата која ќе ги организира изборите треба да биде избрана на 2 септември согласно договорот постигнат  на  20 јули годинава.

Лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, изјави дека се што ќе биде предложено ќе биде прифатено, со цел да не се даде простор на СДСМ повторно да ги пролонгира изборите и кончено да се стави крај на кризата.

Нов уредник на МТВ ќе биде Санта Агирова, додека пак 5-от член на ад-хок телото за медиуми е Љуљзим Хазири.

 

DITO
MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 4 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:19 am   |   Sunset: 5:13 pm
95%     0.0 km/h     33.051 bar
Forecast
ВтоLow: 3 °CHigh: 7 °C
СреLow: 3 °CHigh: 8 °C
ЧетLow: 4 °CHigh: 11 °C
ПетLow: 5 °CHigh: 10 °C
СабLow: 5 °CHigh: 10 °C
НедLow: 0 °CHigh: 3 °C
ПонLow: -2 °CHigh: 4 °C
ВтоLow: -3 °CHigh: 5 °C
СреLow: -1 °CHigh: 5 °C
ЧетLow: -1 °CHigh: 11 °C