На  28.02.1915 година е роден Диме Поцев, учесник во НОВ

 На 20.февруари 1790 година е роден македонскиот учител, просветител и преродбеник Даскал Камче Наков Колев Попангелов.

 На  28.02.1915 година е роден Диме Поцев, учесник во НОВ

Роден е Лазо Каровски- писател од Кавадарци

1892 г. во с.Ваташа на овој ден во имотно трговско семејство роден  е Емануел Бакалов.

Почина Иван Мазов Климе-писател, новинар и театарски критичар

Состанок за избор на Мис на Кавадарци

Старите фотографии говорат за минатото на овој град

 

На 23.февруари 2005 г. во Скопје почина Ристо Џунов Бацко.

Секоја фотографија има своја душа и значење

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА