Изложбата се одржа  на 27.02.2019 година во изложбениот салон на Музеј на град Неготино, во прекрасна атмосфера збогатена со гостите од Битола и Штип, а посебно со музичките изведби на виолина и клавир од учениците Григориј Ризинов (виолина), Амелија Методиева (клавир) и Ива Јосифова (виолина) од ООМУ “Владимир Арсовски“ од Неготино, за што заслужено си добија и благодарници за музички придонес во реализација на ликовен настан од страна на Музеј на град Неготино! 

Изложбата ќе биде поставена во наредните десет дена!

Д.Ч.

Фотографијата  на семејството Чаушеви е направена 1927 година.На неа се наоѓаат меѓу другите: децата на Ристо Чаушев:Боро,Лазо и Киро(бебето).

 Марионка  Чаушева 

 
 

Неготино денеска беше еден од 2.500-те градови во Европа во кои се одржа акцијата „Ден без автомобили“ во рамките на одбележувањето на „Европската недела на безбедност“.

Во рамките на манифестацијата „Нов културен бран-2018г одина“ во сабота на 15-ти септември Неготино ќе биде домаќин на едукативен семинар и јавен час за етнокореолозите од Република Македонија со присуство на околу 100 учесници.

Во чест на постојниот-потсетување на Панаѓурот во соседно Неготино .Снимката е направена 1956 година.

 

М.Чаушева

Градоначалникот на општина Неготино Тони Делков заедно со своите соработници денеска на терен го следеше започнувањето на градежните активности за санација на главната улица „Маршал Тито“ во должина од 800 метри.

Повеќе артикли...