На 12 и 13 јуни во општина Неготино ќе се прска против комарци 

Во „Парк“ се изведуваат низа активности со цел да стане повторно омилена дестинација за посетителите

Во Неготино денеска беа одбележани 75 години од значајни настани од Народноослободителната војна во 1943 година и формирањето на партизанскиот одред “Добри Даскалов”.

Согласно годишната програма за комунални работи и сообраќај на општина Неготино започнаа градежни работи за реконструкција на тротоари на повеќе локации во градот.

На изложбата беа  претставени околу 100-тина етнолошки предмети кои се дел од збирката на етнолошки предмети во сопственост на Музеј на град Неготино.

Министерот без ресор Ахмедовски во работна посета на Неготино

Потпишан договор за грант за „Комуналец„-Неготино

Селото има стотина „живи“ куќи и околу 400 жители.

 Во континуираната работа на ОУ Музеј на град Неготино е и одбележувањето на овој празник.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА