Деца од прво до 6 оддеелние ке ја пеат песната за Божиќ

Безвременските песни на Ѓоко Ѓорчев ке се пеат на 25 декември во неговиот  роден град  Неготино

Mалолетникот се здобил со видлива повреда на левата рака. Ова го потврди денеска Верољуб Додевски, портпарол на СВР Велес. Настанот се случил кај местото викано “Антена”.

Од 26 до 28 декември предвидена е Новогодишна забава на Градскиот плоштад во Неготино 

Посета на градоначалникот Тони Делков на неколку институции

Изложбата е организирана во соработка со Природно научниот музеј  во Скопје

Во Клонот „Пролет„ вчера  Градоначалникот  на Општина Неготино -Тони Делков  му  подели новогодишни пакетчиња.Најмладите за возврат му приредија новогодишна претстава.

Изложба од хуманитарен карактер во Неготино

120 дечиња денеска израдува градоначалникот на Неготино, Тони Делков. Во Дисан, Тимјаник, Пеплиште, Криволак, Војшанци, Црвени брегови и Тремник, тој   подели новогодишни  пакетчиња

Градоначалникот на општина Неготино Тони Делков, на нивно барање, прими и се задржа во краток разговор со претставници на фирмата „Симекс груп“ од Бурса-Република Турција

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА