Градоначалникот на општина Неготино Тони Делков, на нивно барање, прими и се задржа во краток разговор со претставници на фирмата „Симекс груп“ од Бурса-Република Турција

Трговското друштво „Дуки Дасо“ ДООЕЛ Неготино е добитник на највисоката општинска награда „8-ми Ноември“

Презентирани резултатите од работата на „Порака„ изминатите 10 години

Новиот градоначалник на Општина Неготино Тони Делков  денеска ја  презеде  фукцијата од досегашниот градоначалник Ванчо Апостолов

Според градоначалникот Тони Делков, приоритет имаат  предлозите на граѓаните и сознанијата од терен

Кандидатот на Коалицијата поредводена од СДСМ , Тони Делков  вчера однесе победа на Локалните избори во Неготино.Со освоени 6.455 гласа тој е нов градоначалник на Неготино.Неговиот противкандидат Златко Пенков освои 5.630 гласови.Победата СДСМ синоќа ја прославија на центарот на Неготино.

Вредноста на одобрениот буџет за општина Неготино изнесува 315.797 евра

На прес конференција денеска кандидатот за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ Златко Пенков, им се заблагодари на граѓаните за гласањето за неговата кандидатура, и му ја честита победата како нов градоначалник на Неготино на кандидатот на СДСМ Тони Делков.

Вчера во овој град  се одржа 33-иот по ред регионален натпревар од областа на противпожарната заштита

На денешната прес конференција кандидатот за градоначалник на Неготино на Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ,Златко Пенков, ги повика граѓаните да гласат за него и советничката листа на ова партија за Неготино.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА