На средба до новинарите претседателот на УМС на ВМРО-ДПМНЕ-Неготино, Игор Јованов  ги потсети граѓаните кој е кандидатот за градоначалник на СДСМ Неготино, упатувајќи критика за него.

Kривичната пријава за измама и  злоупотреба на службена положба и овластување ја поднесе ВВ „Повардарие„ Неготино.

На денешната прес конференција кандидатот на градоначалник  на Неготино од ВМРО-ДПМНЕ ,  ја потенцира потребата од соодветен паркинг за решавање на овој проблем во Неготино.

За нејзината работа се трошат само 5 м3 вода месечно

Прес конференција на Златко Пенков-кандидат за градоначалник на Неготино од Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ-Неготино.

Вчера во сообраќајна несреќа со мопед загина малолетник од село Војшанци-Неготинско

Денеска во Неготино се одржа регионална средба на пензионерите од 10-тина Здруженија на пензионери од Поварадарскиот регион и Прилеп и Битола.Победниците на денешните натпревари ке учествуваат на републичкиот натпревар  на пензионери на Македонија.

Неготино добива околу 70 литри во секунда вода за пиење, а градот има потреба од минимум 80 литри во секунда.

Станува збор за Индустриската зона „Неготино“ која се протега на простор од околу 25 хектари

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА