Се градат три улици, инфраструктурно се уредува урбаната индустриска зона осум во Неготино, каде фунционираат неколку стопански субјекти. Станува збор за потегот од десната страна на излезот од Неготино кон Кавадарци, каде се лоцирани и функционираат повеќе објекти од стопанството.

 

Во Општина Неготино според Државната изборна комисија гласале  13.195 граѓани  што е  82,51 %, и висок процент на излезност.Еве го распоредот на гласовите на овие предвремнени парламентарни избори:

 

Макеоднската жива легенда на убавата шансона,пејачот кој ги буди емоциите на публиката,особено понежната,човекот кој со позититивна енергија докажа дека „кој пее зло не мисли„- македонскиот „Том Џонс“ -Ѓоко Ѓорчев  утре во салата Младост во Неготино ке посвети концерт на своите македонци.

Имено Ѓорчев и неговите пријатели од македонската страдата ќе одржат голем хуманитарен концерт а целиот приход од продадените билети, чија цена изнесува симболични-100 денари, е наменет за помош на поплавените граѓани во Скопје и околината.

Тој вели дека секаква  помош е добредојдена во вакви моменти и решил со неговите колеги  да даде свој придонес да се подобри животот во поплавените подрачја во Скопје и да се санираат штетите, макар и со скромен придонес.

 Концертот ќе се одржи утре четврток на 29 септември со почеток во 20.30 часот, со поддршка на општината Неготино под наслов „Ѓоко и пријателите за Скопје“.Спортскиот Центар „Младост“ ,се надева Ѓорчев ќе се наполни и дека над илјада луѓе ќе бидат дел од оваа хуманитарна мисија - вели Ѓоко Ѓорчев. На хуманитарниот концерт ке  настапат Мики Јовановски-Џафер, Џина Папас-Џокси, Александра Јанева, Александар Белов и младите пејачи Мартинијан Кириловски и Лена. 

Повеќе артикли...