(Видео) „Порака“-Неготино / Инклузија за лицата со хендикеп

Неготино
Типографија

Презентирани резултатите од работата на „Порака„ изминатите 10 години

Порака од Неготино,деновиве, по повод , Меѓународниот ден на лица со попречености, со пригодна програма ги презентира сите свои постигнувања,  а пред се  успехот во процесот на инклузијата  кој веќе 10-сетина години го практикува ова организација. Здружението„ Порака“ од дневен центар прерасна во водечка инситуција  од ваков ти во државата, вели Гордана Трајкова- раководител на „Порака“ и е најдобра  во земјата.

-Ние  ги вложуваме сите напори животот на на овие лица да им го направиме подобар, да ги вклучиме во општеството, и со инклузијата во заедницата ти да можат да го остварат основното право на еднаквост со сите, и во таа заедница  да ги користат сите сервис услуги кои им требаат„.

 

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров
RTK

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 2 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 4:35 pm
95%     6.4 km/h     32.780 bar
Forecast
Нед Low: 0 °C High: 5 °C
Пон Low: -3 °C High: 4 °C
Вто Low: -7 °C High: 3 °C
Сре Low: -6 °C High: 2 °C
Чет Low: -5 °C High: 3 °C
Пет Low: -3 °C High: 5 °C
Саб Low: -2 °C High: 6 °C
Нед Low: 0 °C High: 7 °C
Пон Low: -1 °C High: 8 °C
Вто Low: -1 °C High: 10 °C