(Видео) Изложба: Неготино / Живи фосили и ендемити во Охридскот езеро

Неготино
Типографија

Изложбата е организирана во соработка со Природно научниот музеј  во Скопје

Ова изложба е поставена во Музејот  во Неготино до 29 декември 2017 година. Директорот  на Природно -научниот музеј од Скопје Методија Велевски за изложбата рече дека  е отворена со помош на Министерстворти за култура  и Музејот во град Неготино. На неа е преставена биолошката разновидност на полжавите во Охридското езеро.Инаку истражувањата на полжавите започнуваат уште во минатиот век.

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров
RTK

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 2 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 4:35 pm
95%     6.4 km/h     32.780 bar
Forecast
Нед Low: 0 °C High: 5 °C
Пон Low: -3 °C High: 4 °C
Вто Low: -7 °C High: 3 °C
Сре Low: -6 °C High: 2 °C
Чет Low: -5 °C High: 3 °C
Пет Low: -3 °C High: 5 °C
Саб Low: -2 °C High: 6 °C
Нед Low: 0 °C High: 7 °C
Пон Low: -1 °C High: 8 °C
Вто Low: -1 °C High: 10 °C