(Видео) Неготино подготвено за Бадник и Божиќ

Неготино
Типографија

Деца од прво до 6 оддеелние ке ја пеат песната за Божиќ

Во Општина Неготино се е подготвено за прослава на  Бадник и Божиќ.Во одбележвањето на најголемиот празник Божиќ се вклучени сите.Деца- ученици од прво до 6 одделение   веке извесно време се подготвуваат за изведба на песната „Вечниот Бог“ поврзана со навестувањето и раѓањето на Христос.

За годинашнава програма ни говори отец  Сарафче Иванов од црквата „Св. Атанасиј“

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Sunny, 24 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:45 am   |   Sunset: 5:49 pm
31%     6.4 km/h     33.254 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 24 °C
СреLow: 9 °CHigh: 25 °C
ЧетLow: 8 °CHigh: 25 °C
ПетLow: 10 °CHigh: 25 °C
СабLow: 12 °CHigh: 23 °C
НедLow: 11 °CHigh: 21 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 17 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 16 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 17 °C