(Видео) Неготино: На 10 март- Литература,музика танц

Неготино
Типографија

На 10 март во Неготино во 12 часот во салата на Центарот за култура ке се одржи манифестација посветена на литературата.

Литературата,музиката и танцот ке бидат споени во традиционалната манифестација која има за цел да ги анимира сите кои ке дојдат на средбата во Неготино.Главен организатор е Милица Паулус-дипломиран писател и литературно пишување,поет,литературен критичар,литературен агент, промотор, рецензент,организатор и спонзор на литерартурни манифестации во Македонија ...

Се очекува да бидат прочитани оклоу 150 прозни дела,предвидено е да се презентура музичка програма со настап на познати викалисти и музичари на изворна македонска музика,класична и евергрин музика и народни инструменти.Ке настапи балетското студио „Венус„ и неколку македонски автори на афоризми.Главна улога  има убавиот пишан збор.

МеталАпостолов

Следни настани

MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:35 am   |   Sunset: 5:45 pm
70%     6.4 km/h     32.848 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 1 °CHigh: 5 °C
ПетLow: 0 °CHigh: 4 °C
СабLow: -1 °CHigh: 8 °C
НедLow: 0 °CHigh: 11 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 11 °C
ВтоLow: 6 °CHigh: 13 °C
СреLow: 5 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 15 °C
MM-Biro