Во Кавадaрци се одржува европско првенство во тенис во категорија на деца до 16 години

Останато
Типографија

Се надеваме дека од овој турнир со помош на Црна Река како клуб, ќе има некој голем шампион.

 

Најголемо задоволство е што наши, кавадаречки деца се занимаваат со тенис. Задоволни од условите за одржување на ова натпреварување се и луѓето од Македонската тениска федерација.

tenis

„Овој турнир во Кавадарци е дел од проектот на Македонската тениска федерација и е во состав на календарот за натпреварување на Тенис Европа. Ова година ние сме застапени со два турнири за деца до 14 години, и три до 16 години, од кој дел е и овој турнир во Кавадарци. Се одзва голем број натпреварувачи. Имаме 41 учесник момчиња и 24 девојчиња. Турнирот е до фаза на средина. Финалните натпревари се закажани за во петок и сабота“ изјави претставникот на Македонската тениска федерација.

Задоволен од текот на натпреварувањето е и организаторот, Црна Река.

„Сега за сега се одвива се како што треба. Нема никаков проблем во организацијата. Играчите се задоволни од терените и претстојот во Кавадарци“ рече Лазар Мицев сопственик на Црна река и претседател на истоимениот клуб.