Во Општина Росоман за ВМРО-ДПМНЕ гласале 1.492 а за СДСМ 1.128 гласачи

Росоман
Типографија

Според Државната Изборна Комисија во Општина Росоман на избирачките места се јавиле и своето граѓанско право го искористиле 2.805 граѓани што е 82,67 насто.

Еве го рaспоредот на гласовите дадени за партиите на овие предвремени парламентарни избори:

ВМРО-ДПМНЕ и др.                  1.492                            53,19%       
ДУИ 1   0,04%
СДСМ и др. 1.128 40,21%
КПП - Трет блок 16 0,57%
ЛП 3 0,11%
ВМРО за Македонија 75 2,67%
ЛЕВИЦА 6 0,21%
DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров
RTK

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 2 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 4:35 pm
95%     6.4 km/h     32.780 bar
Forecast
Нед Low: 0 °C High: 5 °C
Пон Low: -3 °C High: 4 °C
Вто Low: -7 °C High: 3 °C
Сре Low: -6 °C High: 2 °C
Чет Low: -5 °C High: 3 °C
Пет Low: -3 °C High: 5 °C
Саб Low: -2 °C High: 6 °C
Нед Low: 0 °C High: 7 °C
Пон Low: -1 °C High: 8 °C
Вто Low: -1 °C High: 10 °C