(ВИДЕО)Садниците на Камче

Росоман
Типографија

Камче Бошевски од Росоман е производител на повеке видови овошни дрвца.За нив гарантира и обезбедува потребна документација.

Иако kaj нас  да се најде квалитетен посадочен материјал за овошни видови,сепак кај земјоделците често се јавува двоумење кои садници  да ги изберат, дали е  тие се чисти-незаразени, има ли гаранција за тоа што ке се купи, зашто  се трошат големи парични средства  за материјалнот и се што е потребно за подигање на плантажа или помала површина овоштарник.

Камче Бошевски од Росоман решил да се посвети на производството на здрав посадочен материјал за повеке  овошни видови кои успеваат на ова подрачје.Овој март  Камче го забележавме на Градскиот зелен пазар во Кавадрци каде сам го продаваше своето производство, истовремено  со совети им помагаше на заинтресираните како да садат плодни овошни дрвца.

(Видео прилог)

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 4 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:21 am   |   Sunset: 5:11 pm
84%     11.3 km/h     33.153 bar
Forecast
ПонLow: 4 °CHigh: 7 °C
ВтоLow: 4 °CHigh: 8 °C
СреLow: 3 °CHigh: 9 °C
ЧетLow: 4 °CHigh: 10 °C
ПетLow: 5 °CHigh: 12 °C
СабLow: 3 °CHigh: 10 °C
НедLow: 0 °CHigh: 3 °C
ПонLow: -2 °CHigh: 4 °C
ВтоLow: -3 °CHigh: 5 °C
СреLow: -2 °CHigh: 8 °C