/Фото/ Росоман:Започна имплентацијата на „Terra vino“

Росоман
Типографија

Општина Росоман и фондацијата “Тиквешки вински пат” започнаа со имплементација на проектот “TERRA VINO” кој е финансиран од ИПА 2014-2020 Програма за прекугранична соработка Грција -Македонија.

Општина Росоман во својот дел има реконструкција на старото училиште и пренамена во центар за енотуризам во кој ке бидат сместени повеќе содржини кои ке помогнат за развој на туризмот , треба да се реализира и промотивна туристичка тура низ Македонија и Грција за новинари и тур-оператори, насловена „Земја на виното”..Конкретн проектот ќе се реализира за време од  18 месеци,при што ќе биде реновиран објект од 700 м2 во Општина Росоман и комплетно опремен,со намена за изложбен центар за храна вино и туризам,ќе се формира Македонско грчки кластер за туризам,ќе се направи и промовира нов туристички производ ,ќе се набави лабараторија,и ќе се развие марка за квалитет и др

Финансиската конструкција за делот на Општина Росоман изнесува 218 110 евра.

20180629_103321-768x432.jpg

извор:www.оpstinarosoman.gov.mk

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 30 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:13 am   |   Sunset: 8:2 pm
40%     17.7 km/h     32.814 bar
Forecast
ВтоLow: 18 °CHigh: 30 °C
СреLow: 18 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C
ПетLow: 19 °CHigh: 31 °C
СабLow: 18 °CHigh: 34 °C
НедLow: 17 °CHigh: 36 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 17 °CHigh: 27 °C
СреLow: 18 °CHigh: 29 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C