(Видео) Росоман / Старува изведбата на инфраструктурни објeкти во Општина Росоман

Росоман
Типографија

По завршувањето на законската тендерска  постапка ,Општинa Росоман-Локална самоуправа, деновиве ке  сапочне со реализира  на неколку објекти од комунална инфраструктура во Општината .Интервју со градоначалникот Бранко Јанев.

-Ке бидат потрошени околу 2 милиони и двеста илјади денари, наменети во Росоман  и неколку села и во ова Општина, кои Советот ги одобри за реализација на предлог на градоначалникот Бранко Јанев, со кого деновиве имавме интервју.Во изјавата на РТК.МК. Јанев не запознава и со проектот „Тера вино“,значењето на изградбата на   брзиот пат Градско-Прилеп,годинашнава реколта на произвоство на праски во Росoманска општина, и друго.

-Функцијата градоначалник бара голем ангажман и посветеност, вели Јанев .  

36690353_482319778870836_5008555990308618240_n.jpg

36712080_482319812204166_6677524356765057024_n.jpg

36621653_482319818870832_7415399905721581568_n.jpg

 

36651068_482319822204165_631927682245853184_n.jpg

36624618_482319832204164_2555185840934354944_n.jpg

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 30 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:13 am   |   Sunset: 8:2 pm
40%     17.7 km/h     32.814 bar
Forecast
ВтоLow: 18 °CHigh: 30 °C
СреLow: 18 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C
ПетLow: 19 °CHigh: 31 °C
СабLow: 18 °CHigh: 34 °C
НедLow: 17 °CHigh: 36 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 17 °CHigh: 27 °C
СреLow: 18 °CHigh: 29 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C