Градоначалникот Митко Јанчев им се заблагодари на граѓаните ,локалната администрација,донаторите и спонзорите.55 насто од трошоците се обезбедени од донаторски  а 45 насто  се средства од буџетот на Општината.

На завршна средба синоќа градоначалникот на Кавадарци изрази оценка и благодарност дека годинашнава манифестација Тиквешки Гроздобер 2018 е успешна, со ветување дека в година ке бидат исправени некои недостатоци.Повеќе од 80 илјади посетители пробале вино.

Главно се фунционирало како треба. За три дена се испиени околу 20 илјади лири вино,  што е досега најмногу за една манифестација како ова.Се почитувала препораката  угостителите да придаваат вино и него да го служат како главен пијалак.За 6 месеци ,колку траеле подготивките ,завршена е голема работа.54 изнадние на Тиквешкиот гроздобер  го подржаа над 50 фирми , а спозори беа неколку компании компании.

На завршна свеченост Јанчев им додели благодарници и пригодни подароци на сите учесници и помагатели,донатори на Тиквешкиот гроздобер за придонесот кој го дадоа за се  добро да функционира .Притоа особено значајна била помошта у учествтвото на : ЈП Комуналец, ПС од ОН Кавадарци,Алијанс Секјурити,Ел Бокс, ППТЕ, Општа Болница Кавадарци.Безбедносната состојба била добра-без пријавени инциденти .ЗА време на Гоздоберот, собено за концертот на Цеца во Кавадарци престојувале над 5о илјади луге што е апсолутен рекорд за ваква манифестација во Кавадарци.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА