Росоман / Локалната сaмоуправа подготвена за зимско одржување на улиците и патиштата

Росоман
Типографија

Потпишан е договор помеѓу фирмата ЈА-МИ ДООЕЛ Кавадарци и  Општина Росоман.

Oпштина Росоман е подготвена да врши зимско одржување на улиците и локалните патишта на целата територија на Општината. Општина Росоман распиша oглас за Јавна набавка за “Одржување на локални патишта и улици во Општина Росоман во зимски услови за 2018-2019 година”.Како најповолен понудувач е избрана фирмата ЈА-МИ ДООЕЛ Кавадарци.

Потпишан е договор помеѓу фирмата ЈА-МИ ДООЕЛ Кавадарци и  Општина Росоман.Таа има обврска и надлежност, се додека трае законскиот рок за зимско одржување на улиците и патиштата да ја обавува ова дејност на теритоаријата на цела општина Росоман.

Искуството од слична надлежност која фирмата ЈА-МИ- ја имаше во Општина Кавадарци и квалитетното справување со снегот, дава за право да претпоставме дека работата ке биде завршена навреме и  на задоволство на граѓаните на Општината.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mixed Rain and Snow, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 4:4 pm
89%     8.0 km/h     33.153 bar
Forecast
Нед Low: -2 °C High: 5 °C
Пон Low: -1 °C High: 1 °C
Вто Low: 0 °C High: 1 °C
Сре Low: -3 °C High: 3 °C
Чет Low: -5 °C High: 3 °C
Пет Low: -2 °C High: 4 °C
Саб Low: -1 °C High: 6 °C
Нед Low: -2 °C High: 6 °C
Пон Low: -2 °C High: 8 °C
Вто Low: -1 °C High: 10 °C