„Сомнително лице “ 1933-та

Oд историјата на кавадаречкиот аматерски театар:сцена од претставата “Сомнително лице“ од Нушиќ, во главни улоги Благој Мангаров-Мангарот, фотограф од Кавадарци и Александар Хаџи Василев-трговец и аниматор на спорот и културното живеење во Кавадарци во периодот помеѓу двете светски војни.

Фотографијата е од 1933 година.

Избор: Петре Камчевски-Музеј Галерија

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА