КК Урбан Инвест - Кавадарци со освоени 9 златни, 8 сребрени и 10 бронзени медали

Спорт
Типографија

На 24 септември во Спортската сала во Тетово, се одржа Меѓународниот натпревар Златен куп на Тетово.

На натпреварот учествуваа  околу 300  натпреварувачи од клубови од Македонија, Косово, Црна Гора и Албанија. КК Урбан Инвест - Кавадарци со освоени 9 златни, 8 сребрени и 10 бронзени  медали беше втор на ранг листата и прогласен меѓу трите најуспешни клубови на натпреварот.Златни медали освоија ;Владанка Аврамова - кати поединечно кадетки,Владанка Аврамова - кати поединечно јуниорки,Александар Стојков - кати поединечно 2006 година,Мери Манчева - кати поединечно 2005 година, Филип Гурев - кати поединечно 2005 година, Анастазија Ристов - кати поединечно 2004 година, Ката тим 2004-2005 година во состав: Стефанија Грозданова, Анастазија Ристов и Снежана Габева, Ката тим 2006-2007 година во состав: Александар Стојков, Мартин Прстенков и Мартин Костови и Ката тим 2010 година и помлади во состав: Сара Аврамова, Сузана Гурева и Александар Кичев.

Сребрени медали добија: Петар Аврамов - кати поединечно 2004 година,Кристина Цветковска - кати поединечно 2009 година,Ивона Муфтарова - кати поединечно кадетки,Мелани Богева - кати поединечно 2004 година,Тодор Габев - кати поединечно 2004 година,Ката тим 2008-2009 година во состав: Марија Филипова, Кристина Цветковска и Сара Аврамова,Ката тим кадетки/јуниорки во состав: Владанка Аврамова, Ивона Муфтарова и Миа Маневскаи и  Ката тим 2004 - 2005 година во состав: Петар Аврамов, Никола Габев и Филип Гурев.

Бронзени медали освоија:Миа Маневска - кати поединечно кадетки, Стефанија Грозданова - кати поединечно кадетки, Мартин Прстенков- кати поединечно 2007 година,Мартин Костов - кати поединечно 2007 година,Марија Филипова - кати поединечно 2009 година, Сара Аврамова - кати поединечно 2010 година,Сузана Гурева - кати поединечно 2010 година,Тодор Стојанов - кати поединечно 2008 година, Александар Кичев - кати поединечно 2010 годинаи Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година.