„Тиквешкиот кик бокс турнир“ во Демир Капија

Спорт
Типографија

Во организација на Кик бокс клубот Будо со учество на 50-тина натпреварувачи од кик бокс клубовите од Велес, Штип, Неготино и Демир Капија, се одржа кик бокс турнир.Со клубoт во Д.Каpија  раководи ММА борецот Мартин Данев.

Победници на турнирот се:Филип Јованов – Будо- Д.Капија,Даниел Захарчев – Будо- Д.КапијаВаска Стојанова – Будо- Д.Капија,Матеј Коцев – Будо- Д.Капија,Ристе Ѓоргиев – Будо – Каварци,Стојанче Богдановиќ – Будо – Д. Капија,Драган Ташев Будо – Будо – Кавадрци ,Дивна Коцева Будо – Будо – Д. Капија,Дамјан Милошевски – Будо – Велес,Јована Арсова – Гладијатор – Штип,Мартин Митиќ – Гладијатор – Неготино,Јован Лазаров – Будо – Велес,Лазе Николов – Будо – Д. Капија,Петар Крстев – Будо – Д. Капија,Милан Милошевиќ – Будо – Кавадарци,Слободан Ѓорев – Будо – Кавадарци,Шаипага Бегани – Будо – Кавадарци,Марија Јанева – Гладијатор – Неготино,Блаже Настов – Будо – Кавадарци,Кристијан Ангелов – Гладијатор – Неготино,Мартин Димитриовски – Будо – Кавадарци,Синиша Милошевиќ – Будо – Кавадарци,Семин Фехратовиќ – Будо – Велес,Никола Нацев – Гладијатор – Штип и Ајкут Арифов – Будо – Велес.

Остварени се  квалитетни и цврсти борби. Клубот упатува  благодарност за подршката  до градоначалникот на општина Демир Капија Лазар Петров кој го помогна овој настан. Благодарност до сите борци и нивните тренери“, велат од КБК Будо од Демир Капија.

Турнирот го проследија околу 400 гледачи.Во борбите учествуваа   и 9 девојќи. Сите борби беа на татами во дисциплината кик лајт.

Коректно и со голем респект кон тренерите, борците ги изведуваа сите научени техники и тактики на борба. Видовме сите до каде се нашите борци и каде да дадеме поголем акцент на тренинзите, за да ги зголемиме перформансите на борците за во иднина. Благодарност до сите и до вашиот сајт“, вели Александар Ристовски од КБК Будо од Кавадарци, како организатор на турнирот.

МеталАпостолов
MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mixed Rain and Snow, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:31 am   |   Sunset: 5:47 pm
99%     6.4 km/h     32.645 bar
Forecast
ЧетLow: -1 °CHigh: 3 °C
ПетLow: 0 °CHigh: 5 °C
СабLow: -1 °CHigh: 8 °C
НедLow: 1 °CHigh: 14 °C
ПонLow: 5 °CHigh: 15 °C
ВтоLow: 6 °CHigh: 13 °C
СреLow: 6 °CHigh: 15 °C
ЧетLow: 4 °CHigh: 18 °C
ПетLow: 7 °CHigh: 21 °C
СабLow: 7 °CHigh: 22 °C
MM-Biro