(Видео) КБК Будо-трет во Македонија

Спорт
Типографија

Кавадречкиот кик бокс клуб е изразито успешен, и има нагорен тренд според резултатите

Oбјавен е  извештајот  на  Кик бокс федерацијата за 2017 година 

Според достигнавањата во изминатата натпреварувачка 2017 година, согласно "Бодовниот национален натпреварувачки систем на КБФМ" и "Одлуката за рангирање на клубовите во КБФМ за 2017 година" донесена од ИО на КБФМ, најдобри Кик бокс клубови во 2017 година по редослед на успешност се:

1. КБК ШАМПИОН Скопје

2. КБК ГЛАДИЈАТОР Скопје

3. КБК БУДО Кавадарци

4. КБК ГЛАДИЈАТОР Штип

5. ФАЈТ ТИМ Скопје

6. ПРОКИК ФЕМИЛИ Скопје

Честитки до најуспешните и поттик до останатите да ги следат подобрите.

Да потсетиме кавадаречкиот Кик бокс „Будо„клуб работи под раководство на тренерот Александар Ристовски  кој  несомнено е еден од најдобрите тренери во овој спорт кај нас.Тоа што Филип Ризов е најдобриот спортист на Кавадарци  веке две години како  кик-боксер не е случајност. Исто така во прилог на тоа е и фактот што поголем број од членовите на „Будо“ се врвни  натпреварувачи.Тоа многу зборува за сериозноста и ентузијазмот кој се вложува .

Инаку официјалниот  извештај е објавен и во Агенцијата за млади и спорт на РМ.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:51 am   |   Sunset: 5:41 pm
75%     8.0 km/h     33.220 bar
Forecast
НедLow: 8 °CHigh: 18 °C
ПонLow: 9 °CHigh: 17 °C
ВтоLow: 10 °CHigh: 18 °C
СреLow: 6 °CHigh: 19 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 14 °C
ПетLow: 2 °CHigh: 18 °C
СабLow: 5 °CHigh: 22 °C
НедLow: 7 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 17 °C
ВтоLow: 9 °CHigh: 20 °C