Меѓународниот натпревар Фунакоши опен 2018 година.

Спорт
Типографија

На 10.03.2018 година во спортската сала Круме Кепески - Скопје, се одржа силен карате натпревар.

На натпреварот учествуваа 450 натпреварувачи од Македонија, Бугарија, Косово и Албанија.Карате клубот Урбан Инвест со освоени 9 златни, 12 сребрени и 16 бронзени медали беше прогласен за најуспешен клуб на натпреварот во кати и во генералниот пласман кати и борби.

Покрај пехарот за најуспешен клуб, Владанка Аврамова беше прогласен за најуспешна натреварувачка во кати.

Златни медали: 1. Владанка Аврамова - кати кадетки. 2. Владанка Аврамова - кати јуниорки. 3. Владанка Аврамова - кати јуниорки до 21 година. 4. Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година. 5. Тодор Стојанов - кати поединечно 2008 година. 6. Петар Аврамов - кати поединечно 2004. 7. Петар Аврамов - кати поединечно кадети. 8. Стефанија Грозданова - кати поединечно 2004 година. 9. Ката тим 2011 година и помлади во состав: Јордан Јовановски, Марко Митрикески и Михаил Петанчески.

Сребрени медали беа доделени на : 1. Данка Стојкова - кати поединечно 2006, апсолутно ниво. 2. Марија Филипова - кати поединечно 2009 година. 3. Снежана Габева - кати поединечно 2004 година. 4. Никита Николоски - кати поединечно 2004 година, апсолутно ниво. 5. Елена Ристеска - кати поединечно јуниорки до 21 година. 6. Христијан Митрикески - кати поединечно 2004 година. 7. Марко Митриќески - кати поединечно 2006 година. 8. Александар Стојков - кати поединечно 2006 година апсолутно ниво. 9. Мартин Костов - кати поединечно 2007 година. 10. Јордан Јовановски - кати поединечно 2011 година и помлади. 11. Ката тим кадетки - јуниорки во состав: Стефанија Грозданова, Снежана Габева и Данка Стојкова. 12. Ката тим 2009/2010 година во состав: Марија Филипова, Кристина Цветкова и Сара Аврамова.

Бронзени медали освоија: 1. Петар Аврамов - кати поединечно 2004 година. 2. Кристина Цветкова - кати поединечно 2009 година. 3. Стефанија Грозданова - кати поединечно 2004 година. 4. Тодор Габев - кати поединечно 2004 година. 5. Сара Петанческа - кати поединечно 2009 година. 6. Стефанија Грозданова - кати поединечно кадетки. 7. Никита Николоски - кати поединечно 2004 година. 8. Мартин Прстенков - кати поединечно 2007 година, 2 ниво. 9. Кристијан Митрев- кати поединечно 2007 година, 3 ниво. 10. Христијан Игески - кати поединечно 2009 година. 11. Александар Кичев - кати поединечно 2010 година. 12. Лоран Кочоски - кати поединечно 2011 и помлади. 13. Михаил Петанчески - кати поединечно 2011 и помлади. 14. Надица Цветковска - кумите поединечно - 36 кг. 15. Ката тим 2007/2008 година во состав: Кристијан Митрев, Мартин Костов и Мартин Прстенков. 16. Ката тим 2009/2010 година во состав: Теодор Димески, Христијан Игески и Димитар Качороски.