Пионерите на ГРК„Тиквеш„ го победија Младинец со 27 : 20

Спорт
Типографија

Средбата е во рамките на  македонската пионерска лига

Пионерската екипа на ГФК „Тиквеш 2014 вчера попладне од 15 часот одигра првенствена средба со  „Младинец„ од Кочани.Се работи за  натпревари  во рамките на пионерската лига на Македонија.

Средбата се одигра во Кавадарци а победи нашиот тим со 27: 20.Најдобар  играч беше голамнот Јане Јаковлевски а  најдобар стрелец Мартин Димовски кој постигна 13 гола.