Ракометно дерби во Кавадарци / ГРК Тиквеш-РК Вардар -Неготино

Спорт
Типографија

Ракометната средба е во рамкте на Првата македонска ракометна лига

Ракометните навивачи имаат повод повеќе во четврток во 19 часот да бидат во салата „Јасмин„.Во рамките на редовното коло на Првата ракометна лига  се среќаваат ГРК Тиквеш и РК Вардар од Неготино.Според најавите од двата града, се очекува  голема посета  на ова средба,која како и другите спортски збиднувања меѓу двата града, предизвикува ривалство на спортски план и навивање кое се памети. Да се надеваме и овојпат на спортско однесување и на паркетот и на трибините.

Кавадаречките ракометари очекуват сигурна победа!