Ракомет/ Пионерката екипа на ГРК Тиквеш третa во Македонија

Спорт
Типографија

Голем успех на пионерката екипа на ГФК Тиквеш 2014.Освено е трето место на завршниот финален ракометен туднир

Oсвоено е трето место на final four 4 oрганизиран од ракометната федерација на Македонија.Нашиот тим ГФК Тиквеш 2014,предводен од тренерот Кире Василев,  во борбата на трето место ја совлата екипата на КЛ7 од Струга со 23 : 21.Огромен успех за кавадречкиот пионерски погон бидејќи во системот на натпреварувања во пионерсата лига учествуваа 30 екипи од Македонија.

Инаку првото место на завршниот турнир го освои РК Вардар , втори беа РК Аеродром а третото место му припадна на ГРК Тиквеш 2104.

 

31131516_10210722375367450_5604897905707057152_n.jpg

31180084_10210722374247422_3431527794029363200_n.jpg