Карате : Солидарност опен 2018

Спорт
Типографија

 На 13. мај 2018 година во спортската сала на ОУ „Наум Наумовски Борче“- Скопје, се одржа Меѓународниот натпревар Солидарност опен 2018 година.

На натпреварот учествуваа  530 натпреварувачи од 45 клубови од Македонија, Србија и Црна Гора. КК Урбан Инвест со освоени 11 златни, 11 сребрени и 8 бронзени е прогласен за најуспешен клуб на натпреварот а Стефанија Грозданова со 2 златни и 1 сребрен медал за најуспешна натпреварувачка во кати.

Златни медали освоија: 1. Владанка Аврамова - кати поединечно јуниорки. 2. Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година. 3. Петар Аврамова - кати поединечно 2006 година. 4. Филип Гурев - кати поединечно 2005 година. 5. Мартин Костов - кати поединечно 2007 година. 6. Теодор Димески - кати поединечно 2009 година. 7. Мартин Прстенков - кати поединечно 2007 година. 8. Марко Митриќески - кати поединечно 2011 година. 9. Стефанија Грозданова - кати поединечно 2004 година. 10. Ката тим 2006/2007 година во состав: Кристијан Митрев, Мартин Прстенков и Мартин Костов. 11. Ката тим кадетки - јуниорки во состав: Стефанија Грозданова, Снежана Габева и Данка Стојкова.

Сребрени медали им припаднаа на : 1. Александар Стојков- кати поединечно 2006 година. 2. Сара Аврамова - кати поединечно 2010 година. 3. Стефанија Грозданова - кати поединечно кадетки. 4. Петар Аврамов - кати поединечно кадети. 5. Снежана Габева - кати поединечно 2004 година. 6. Никита Николоски - кати поединечно 2004 година. 7. Филип Попов - кати поединечно 2006 година. 8. Кристијан Митрев - кати поединечно 2007 година. 9. Лука Кочоски - кати поединечно 2010 година. 10. Илин Димоски - кати поединечно 2011 година. 11. Лоран Кочоски - кати поединечно 2011 година 12. Ката тим 2009/2010 година во состав: Теона Синадиноска, Јана Смилеска и Теодор Димески.

Бронзени медали  пак освоија: 1. Мери Манчева - кати поединечно 2005 година. 2. Никита Николоски - кати поединечно кадети. 3. Зоран Булуков- кати поединечно 2011 година. 4. Јордан Јовановски - кати поединечно 2011 година. 5. Александар Кичев - кати поединечно 2010 година. 6. Филип Јанчев - кати поединечно 2010 година. 7. Димитар Качороски - кати поединечно 2009 година. 8. Сузана Гурева - кати поединечно 2010 година. 9. Ката тим 2009/2010 година во состав: Теодор Димески, Христијан Игески и Димитар Качороски.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 30 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:16 am   |   Sunset: 6:35 pm
34%     11.3 km/h     33.220 bar
Forecast
ВтоLow: 12 °CHigh: 30 °C
СреLow: 12 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 12 °CHigh: 31 °C
ПетLow: 15 °CHigh: 31 °C
СабLow: 12 °CHigh: 31 °C
НедLow: 15 °CHigh: 27 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 20 °C
СреLow: 10 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 9 °CHigh: 18 °C