Спорт/ Натпревари во кошарка во Ученичкиот Дом“Крсте Петков Мисирков“

Спорт
Типографија

 Изминатиот викенд, Државниот ученички дом Крсте Мисирков од Кавадарци беше домаќин на државното првенство во кошарка

Се играа натпревари помеѓу ученичките домови во Р. Македонија, при што се сретнаа  а најдобрите четири домови, од кои покрај учениците од нашиот дом Крсте Мисирков учествуваа и ученичките домови „Здравко Цветкоски“ од Скопје, „Лазар Лазарески“ од Велес и „Мирка Гинова“ од Битола.

Во полуфиналето нашите ученици од УД„Крсте Мисирков“ беа подобри од нивните врсници од ученичкиот дом„Здравко Цветкоски“ од Скопје а во финалето се сретнаа со УД „Лазар Лазарески“ од Велес.Учениците од Кавадарци издвојуваа победа. Натпреварите се одиграа во Спортската сала при шумарското училиште „Ѓорче Петров“ - Кавадарци. Честитки до учениците и нивните воспитувачи упати директорката на Домот Трајанка Толева, која им додели пехари на најдобрите домови и дипломи за учество на сите учесници на заедничкиот ручек во кујната на домо

 

33301705_10214523159264403_1394012467201310720_n.jpg

 

33180083_10214523288307629_4126062690562998272_n.jpg

 

33167043_10214523285947570_1390719485710696448_n.jpg

33072693_10214523281747465_3604515418716241920_n.jpg

33159109_10214523170024672_7998303894948020224_n.jpg