Здружението на лица со телесен инвалидитет Мобилност-Кавадарци на Државен натпревар во Струга и Охрид

Спорт
Типографија

Успешен настап на кавадаречките спортисти при Здружението на лица со телесен инвалидитет Мобилност-Кавадарци ја 30-те Републички спортски игри

Натпреварот го организира  Националниот сојуз на лица со телесен инвалидитет на Македонија а се одржа во Струга од 7 до 10 јуни и Охрид.

Имено екипа од 5 члена на Мобилност Кавадарци освои еден златен – за Васко Росомански-во пинг понг количка и три бронзени медали: за Митко Орданов–атлетика - мажи стоење ,Магдалена Делова-пинг понг жени стоење и Васко Росомански-пинг понг мажи количка екипно , додека Николчо Делов во пинг понг мажи стоење и Михајло Михајлов-стрелашво мажи седење –се пласираа на утрешните 4-места во своите силни конкуренции.

Игрите имале и меѓународен карактер со учество на екипи од Хрватска ,Црна Гора, Бугарија и БИХ.Во склоп на истите се одиграле и фудбалчски натпревар помеѓу Мобилност-Македонија и ФК Струга Трим Лум кој на пенали победиле Мобилност-Македонија.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 13 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 5:40 pm
68%     4.8 km/h     33.254 bar
Forecast
ПонLow: 10 °CHigh: 17 °C
ВтоLow: 10 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 14 °C
ПетLow: 2 °CHigh: 20 °C
СабLow: 4 °CHigh: 23 °C
НедLow: 7 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 9 °CHigh: 20 °C
ВтоLow: 9 °CHigh: 21 °C
СреLow: 8 °CHigh: 21 °C