(насловна фотографија  ФБ профил Лозари Исток)

Шестиот фудбалски турнир на навивачката група ЛОЗАРИ ИСТОК, е посветен напрерано згаснатите животи на : Mитко Влајков, Александар Ташев-Фанта, Дуле Јованов, Дано Јорданов-Караџa, Даниел Мустеников-Рогуш, Виктор Стојановски-Пират, Златко Милков-Шатка и Драган Пендев-Гаго.

 Со громоглазен аплауз , симболично дека секогаш ке се сеќаваат на нив, учениците на фудбалскиот турнир НИКОГАШ ЗАБОРАВЕНИ  и членови на навивачката група Лозари исток и блиски на починатите Mитко Влајков “Александар Ташев-Фанта, Дуле Јованов, Дано Јорданов-Караџa, Даниел Мустеников-Рогуш, “Виктор Стојановски-Пират, Златко Милков-Шатка и “Драган Пендев-Гаго,денеска претпладне го започнаа фудбалскиот турнир.Модераторот Диме Коцевски, рече ова 6- фудбалски турнир,дека нидеден од прерано починатите нема да биде заборавен, а спотскииот турнир ке помогне тоа и да биде потврдено.

Инаку Спортската сала Јасмин беше декорирана со огромни транспаренти, со ликовите на починатите „Лозари„,испишани  и насликани големи платна што остава впечаток на добро организирана спортска манифестација која има пред се спортски карактер. За тоа зборува бројот  16  екипи кои се натреваруваа во 4 групи.Натпреварите се одвиваа два дена .Во полуфиналето играа  Дејзи - Тексас Маало и Клими.мк - Чалкаристика. Сепак мораше да има победници1 место го освои - Дејзи   2 место Клими.мк а 3.место Тексас маало .Им честитаме на победниците и на сите што беа дел од шестиот меморијален турнир во чест на нашите другари.
НИКОГАШ ЗАБОРАВЕНИ! .....

Врв на ова манифестација беше баклијадата која „Лозари исток„ ја приредија на игралиштетео на Спортскиот центар „Јасмин„.Сена се одличен евент.

20190309_111548.jpg

2000000.jpg

20190309_111505.jpg

53580547_10157004892478498_6401422298242351104_n.jpg

 

1111111111111111112345.jpg

53811000_2210598432590987_2493587634723487744_n.jpg

53352415_2210159392634891_7903317888583335936_n.jpg

 

 

 

 

 

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА