Стари фотографии на Кавадарци-„Дрвениот мост„ на реката

Тиквешија
Типографија

Mостот го проектирaл Боро Сеизов  од Кавадарци.

„Копав малку за историјата на овој мост познат во Кавадарци како Дрвениот мост и дознав дека истиот е проектиран во 1955 година од страна на Боро Сеизов, студент на прва година на Архитектонскиот факултет во Скопје.Боро Сеизов е роден во Кавадарци во 1933 г. во занаетчиско семејство. Мостот е изграден и пуштен во употреба летото истата година. По дипломирањето во 1960 г. Боро Сеизов работел како архитект во Загреб и Риека, а од 1967 година во Белград каде што и денес живее како пензионер.„-вели Петре Кмчевски-директпр на Музеј Галеријата .

Од фототката на Музеј галеријата-Кавадарци

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Showers, 27 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:13 am   |   Sunset: 8:2 pm
64%     6.4 km/h     32.814 bar
Forecast
ВтоLow: 18 °CHigh: 30 °C
СреLow: 18 °CHigh: 30 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C
ПетLow: 19 °CHigh: 31 °C
СабLow: 18 °CHigh: 34 °C
НедLow: 17 °CHigh: 36 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 17 °CHigh: 27 °C
СреLow: 18 °CHigh: 29 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 29 °C