Избор на Винска убавица на Тиквешки гроздобер 2017

Тиквешија
Типографија

Убавицата на Гроздоберот -ке се избира на 8 септември во ресторанот „Моклиште“

Aгенцијата за организација на Тиквешки Гроздобер 2017,објавува  Конкурс

за  избор на Винска кралица на Винскиот карневал на манифестацијата„Тиквешки гроздобер 2017“.

Кандидатките да имаат најмалку  16  години.Пријавувувањето на заинтересираните се врши на телефон 078/327-033 или во инбокс на ФБ профилот на актерот Диме Коцевски.

Пријавувањетото трае до 1 септември 2017 година.

Изборот на Винска убавица ке се организира во ресторанот „Моклиште„ на  8 септември.

Организаторот за учесничките обезбеди многу награди и учество на Винскиот карневал на 9 септември 2017 година.

DITO
MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 4 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:19 am   |   Sunset: 5:13 pm
95%     0.0 km/h     33.051 bar
Forecast
ВтоLow: 3 °CHigh: 7 °C
СреLow: 3 °CHigh: 8 °C
ЧетLow: 4 °CHigh: 11 °C
ПетLow: 5 °CHigh: 10 °C
СабLow: 5 °CHigh: 10 °C
НедLow: 0 °CHigh: 3 °C
ПонLow: -2 °CHigh: 4 °C
ВтоLow: -3 °CHigh: 5 °C
СреLow: -1 °CHigh: 5 °C
ЧетLow: -1 °CHigh: 11 °C